Haha, vad fel man kan ha.

Något som färgat mitt liv är alla missförstånd.

I förskolan så hade vi planscher uppsatta på väggen som representerade olika tidsåldrar. Istiden, stenålder, jägaråldern osv. Istiden och stenåldern var markerade i ljusblått, och det hade jag otroligt svårt för att förstå. Ljusblått betydde värme för mig, eftersom himlen är blå när det är varmt. Min lärare försökte om och om igen förklara att nej, blå är en kall färg. Men jag förstod fortfarande inte, och blev riktigt arg på henne. Blått är ju visst varmt, himlen är ju blå! Det är inte förrän för några år sedan jag förstod vad det där blåa betydde. För jag trodde att färgerna repesenterade himlen. Jag trodde att himlen var orange under bronstiden, för så var det ju på bilden.

Dessutom har vi det här med religion.Vi hade olika teman i skolan, och ett tema var jordens uppkomst. Vår lärare pratade om big bang, alla mikroorganismer, hur människan utvecklades från aporna, ja hur allting utvecklades under flera miljoner år. Jag tyckte speciellt det här med hur människan utvecklades var otroligt intressent, och läste allt jag kunde hitta om det. Jag hade äntligen hittat en grej jag förstod! Det var inget konstigt med något, jag förstod precis hur det hade gått till och kunde leva mig in i det läraren berättade. Än idag tycker jag att det är otroligt intressant.

Korkat nog var nästa tema religion. I förskolan hade man ju inga ämnen, utan man hade olika teman istället. Och det här med religion, det ogillade jag redan från början. Visst, det var intressant men jag bildade snabbt den åsikten att allting bara var skitsnack. Jag har alltid trott på vetenskap, och någon bok som påstods ha skrivits för 2000 år sen hade jag ingen tro på alls. Men så kom vi till att gud hade skapat jorden på sju dagar. Adam och eva, noaks ark och allt annat dravel. Nu förstod jag plötsligt ingenting. Sa hon inte för bara några veckor sen att det hade tagit flera miljoner år för jorden att utvecklas?! Jag blev frustrerad. Och ju mer hon pratade om det, ju argare blev jag. Till slut blev jag så arg att jag vägrade vara med på en enda lektion som hade med religion att göra, jag trodde verkligen inte på det. Och något jag alltid haft en stark åsikt om, så är det att jag aldrig tänker lära mig något jag anser onödigt eller något jag inte tror på. Och det jag tror på allra minst är gud.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0